Novi Sad
21.04.2016.
14:40 > 14:42
Desetogodišnju devojčicu oborio je automobil na Detelinari oko 13.30 časova, saznaje 021.
  • Valhalla

    24.04.2016 11:39
    @Marija Samo jedno pitanje. Da li vi i ostali biciklisti znate da po zakonu morate da siđete s bicikla i da ga pregurate preko pešačkog prelaza, odnosno semafora? Svi ljudi, pa i deca su različiti. Ja sam i vozač i pešak Kao vozač imam dovoljno iskustva da znam na čega treba da obratim pažnju na putu i da posebnu pažnju obratim npr kod škola, na autobuskim stanicama kad izlaze putnici itd, itd. A kao pešak sam naučen da pre nego što krenem da prelazim ulicu dva puta proverim da li ide auto, pa tek onda da prelazim, čak i na semaforu kad je zeleno okrećem se i gledam da li ide auto. A današnjoj deci većina roditelja, čast izuzecima, samo kaže kako oni imaju prednost na pešačkom i da vozač mora da stane. A da ne pričam o deci s mobilnim telefonima i slušalicama u ušima gde je koncentracija na mnogo nižem nivou. Biciklisti se zaleću na pešačkim prelazima kao da voze po svom dvorištu. A pametnjakovići koji zamišljaju da je na svakoj raskrsnici pešački prelaz, iako nije nacrtan, su već druga priča. A naravno voleo bih i da konačno kamere po ulicama imaju neku svrhu i da počne kažnjavanje vozača za pešačke prelaze, prolaz na žuto/crveno...
  • sa strane posmatrac

    22.04.2016 11:23
    Boki, ja se bas i secam kako je bilo kada sam bio mali. Ne da sam pazio, nego sam vec sa 6 godina citao sve moguce saobracajne casopise i uvek me je nerviralo sto su decu u tim casopisima tretirali kao retardiranu (znas ono uobicajeno: "vozaci, pazite, deca ne znaju sta rade, u igri ce potrcati za loptom pod auto" i slicno). E onda sam ja, namerno, da bih pokazao vozacima kako sam ja pametno dete i kako nisam kao sva deca, ekstremno pazio na sva moguca pravila u saobracaju i sam saobracaj u celini. Do 15-te nisam presao prelaz na crveno svetlo, a o prelasku ulice van prelaza da i ne govorim. Dan-danas kao pesak zurim preko prelaza da ne bih nervirao vozace da me cekaju. Kao vozac stajem pesacima uvek (osim kada mi kao jeleni ne istrce pred kola). Ne znam, ja sam valjda imao tesko detinjstvo ;)
  • Terješkova

    22.04.2016 08:38
    Joj, zna li se kako je devojčica? Kako je vozač?
  • Boki

    21.04.2016 23:44
    Čitam komentare - od bolesnih do nerazumnih.
    U pitanju je 10 godišnja devojčica, kad klinci znaju gde su i šta rade, setite se svoje mladosti. Vozači kola moraju biti odgovorni, usporiti, leto je ima more dece na ulici. Šta da vi imate dete, jedan trenutak nepažnje i vašeg i detetovog i šta? - okrivićete dete koje je na urgentnoj ili vozača koji je vozio samo 60km/h jer eto to je samo 10km/h preko 50km/h.

    Vozači kola pazite. Nisu sve vaše vreme, obaveze i novac vredni tog dečijeg života.

    Svaki dan vidim po dva tri automobila koja prodju kroz čisto crveno. Koliko onda ima ludaka za volanom? Vozač je odgovorno lice, odrasla osoba, pametna, - zar ne?
  • Rusofil_IQ0

    21.04.2016 21:24
    Tacno je da sam vise vozac i da vidjam bahate vozace koji samo prozuje ali ruku na srce to bas pesaci znaju, onih sto ne gledaju levo ni desno pre prelaska ima 100x vise!
    Pogoto danas u dobu mobilnih gde svaka "riba" gurne iste u uvo a na nosu nabije tamne naocare, pa tako sad kad vidis pesaka ako pazis moras i da procenis sta na sebi ima!
    Zivotno pravilo a ne zakon ti glavu cuva a on glasi "ako na sebe ne pazis niko te nece spasti!"
  • sa strane posmatrac

    21.04.2016 20:29
    Generalno, problem sa ovim narodom je manjak osecaja za prava drugih. Vozaci su nepazljivi prema pesacima (ne obracaju paznju na njih) a pesaci nemaju osecaja za vozace (istrcavaju ispred vozila, vuku se preko prelaza kao da su na setalistu). To se "ucenim jezikom" kaze - nedostatak empatije. A to ipak sve vuce korene iz kuce, tj.od kucnog vaspitanja. I malo do genetike.
  • Marija

    21.04.2016 19:39
    Ovaj grad je prenatrpan, saobraćaj užasan, vozači saobraćajno neobrazovani i bahati... Ja sam pešak, biciklista i vozač, svakodnevno u saobraćaju na bilo koji način i zaista se može videti kako ljudi bahato voze, ne poštuju saobraćajne propise... dobro da smo uopšte živi! Svako treba da krene od sebe, da radi na sebi, da bi se celokupna situacija popravila, ali to je valjda ono najteže, pogledati sebe a ne druge... Devojčici želim sve najbolje. Često vozim bicikli i sa sinom, nije mi sve jedno...
  • Devaginator

    21.04.2016 19:24
    ...
    Mislim da je @cika mIloje bio sarkastičan, aludirao je na nekog guzonju ili njegovog mlađanog sina.
    Ako se varam, onda je stvarno bolestan komentar.
  • Svetlana

    21.04.2016 18:54
    Ne razumem
    Zar nije najvaznije da se dete oporavi, a onda i da ovaj vozac dobije kaznu bez obzira ko je i sta je? Zar je najvaznije najadjati odakle je vozac? I da je sa Marsa, ne zasluzuje volan u ruke! Dete drago, budi dobro!
  • Liman3

    21.04.2016 18:13
    Za Borys @...
    ...e nek si mu rekao! Kako te bre nije sramota da laprdas gluposti Borys @, kakve veze sa bobosima ima SAD, masoni, kraljica,....? Iz kog filma si ti isp[ao majke ti? Pa ovde od kako su dosle izbeglice 90desetih pa na ovamo nema reda u nikakvom smislu pa ni u saobracaju a o mrznji sto ste doneli sa sobom prema nacionalnim manjinama da i ne pricam! Kad vam je tako lose ovde u nasoj Vojvodini i u Novom Sadu sto se lepo ne vratite odakle ste dosli pa tamo divljajte koliko vam je volja a ovde usput ste vecne izbeglice i izbegavate da placate poreze tj oslobodjeni ste, pozaposljavali ste se svi do jednoga po drzavnim firmama, dobijate kojekakve pomoci i dalje i opet vam nije dobro, dokle vise????
  • salajka

    21.04.2016 17:31
    devojcicu udario auto
    @cika miloje ,bolestan komentar , ti si za posmatranje,manijak!
  • Borys

    21.04.2016 17:24
    @Neven
    Ali bitno da si ti naglasio da mora da je neko iz Krajine. To može da kaže samo ljudski otpad. Hrani se samo mržnjom poltronu jedan i samo doprinosi rasturanju svega što odredi masonerija, kraljica, i SAD.
  • Neven

    21.04.2016 16:16
    Sramite se svaki dan vozim po NS i to sto izvode ovi nasilnici u automobilima nisam vidio ama nigdje. Nema kaznjavanja rigoroznih nema oduzimanja automobila kao u Holandiji i deca ginu svaki dan.
    Zamislite njen zivot kad bude prelazila svaki dan kasnije pesacki prelaz? Strah do groba.

    Svaki dan odem od Detelinare do grada i nazad dva puta i vidim divljake.
    Oduzimanje vozackih i automobila rigorozne kazne pa da vidis kad nema kulture kad dosli divljaci iz Krajine u crnim Audijima BMWjima i divljaju pazi divljaju. I kad im kazem ja kao stranac kojio postujem sva pravila: Pa sta? Sta oces ti idi tamo pa tamo vozi fino ovde moja Srbija...nasilje agresija pokazivanje kulture i bastine republike Srbije ili nekih primitivnijih delova bivse Jugoslavije pa bez zamere dobim ljudima nista sovinisticko samo istina koja boli takve kao sto su ovi. Ponasaj se skladno sa okolinom i drustvom u koje si dosao da zivis.

    Sjednite kod Merkura provozajte se do grada imate desetak semafora i 20 tak presackih bez semafora pa mi Vi kazite na koliko pesackih su stali da propuste pesake? Na dva...
  • Cika Miloje

    21.04.2016 15:58
    Ne mozete vi tek tako udarati mlade defojcice. Ima za to ko je!
  • Mile

    21.04.2016 15:56
    a gde
    zurite i zasto ne postujete propise?
    Nisi stao na pesackom? 2 godine bez vozacke, kazna drustveno koristan rad ili 150000 dinara, dok ne odradis ili ne platis ne mozes da registrujes ni vozis dalje....stvar se resava u roku od 3 meseca i par kaznjenih budala
  • ex chapman

    21.04.2016 15:31
    pametnjakovići
    sad će se naći neki pametnjaković da tvrdi kako je devojčica pretrčavala, kako nije poštovala prvenstvo prolaza, ili je možda nosila onaj plašt za nevidljivost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna